Ovogodišnji 8. međunarodni sajam turizma PLACE2GO održat će se od 15. do 17. ožujka u Areni Zagreb uz Sjevernu Makedoniju kao zemlju partnera, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Na konferenciji su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivere Majić, direktorica sajma Damjana Domanovac, direktor Agencije za promociju i podršku turizma Sjeverne Makedonije Ljupčo Janevski, direktor Turkish Airlines Ugur Cantimur i direktorica komunikacijskog laboratorija Manuela Šola.

Prvi dan sajma namijenjen je isključivo akreditiranim poslovnim korisnicima, a B2B dan u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij povezat će više od tisuću turističkih profesionalaca koji žele uspostaviti nove poslovne kontakte, podijeliti ključna znanja o turističkoj djelatnosti te osigurati veće poslovne rezultate u 2019..

Možemo se pohvaliti činjenicom da je Zagreb 365 turistička destinacija, iza čega stoje združeni napori Grada Zagreba, Zagrebačkog Holdinga i zagrebačke Turističke zajednice. No moramo naglasiti i značaj Zagrepčanki i Zagrepčana, koji svojom ljubaznošću i šarmom daju ukupnom turističkom proizvodu prepoznatljivi zagrebački štih, naglasila je zamjenica Majić.

Kada se osvrnem na postignuto u posljednjih osam godina iznimno sam ponosna jer smo uspjeli u svojoj zamisli kada smo pokrenuli prvi PLACE2GO. Stvorili smo godišnju manifestaciju koja više nije tu samo da promiče turističku djelatnost, već etablira kao vrijedan prodajni i komunikacijski alat bez kojeg napredak pojedinačnih organizacija u turizmu, a zatim i gospodarstva u cjelini nije moguće zamislit, istaknula je direktorica Domanovac.

Direktor Janevski istaknuo je da je Makedonija u 2018. imala veliki porast noćenja, odnosno dolazaka turista, te dodao kako će kako će fokus Agencije za promociju i podršku turizmu biti na hrvatskom turističkom tržištu i u zemljama Jadranske regije u kojima vide veliki potencijal.

Na sajmu koji se etablirao  kao platforma koja na uspješan način povezuje međunarodne turističke subjekte s potencijalnim poslovnim partnerima te sajam koji na jednom mjestu okuplja velik broj etabiranih putopisaca ove će godine sudjelovati više od 200 izlagača iz 22 zemlje.