Na Cvjetnom trgu danas se održava humanitarna akcija Žene za žene na kojoj volonteri i predstavnici organizatora Međunarodnog Inner Wheel Cluba Zagreb Gradec informiraju građanke i građane o radu Autonomne ženske kuće, skloništa za žene žrtve nasilja u obitelji.

Autonomna ženska kuća je neprofitna organizacija, a glavna nam je aktivnost osiguravanje sigurnog mjesta za žene koje su preživjele zlostavljanje svojih partnera, objasnila je Neva Tolle, predsjednica Autonomne ženske kuće Zagreb. Cilj ove akcije je da podigne svijest o zaštiti žena od nasilja te da građane informira kako se mogu uključiti u akciju i pomoći rad Autonomne ženske kuće.

Grad Zagreb će i nadalje podržavati rad Autonomne ženske kuće, a to ćemo učiniti na dva načina, na natječaju za dodjelu sredstava i jednokratnom subvencijom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, rekao je gradonačelnik Milan Bandić koji je objasnio da je zbog promjene pravila na državnoj razini Grad prisiljen promijeniti način financiranja sigurne kuće za žrtve nasilja.

Partner akcije je Gradsko kazalište Komedija koje će u okviru ove akcije, 4. svibnja izvesti pretpremijeru mjuzikla Alphonsine Veseljka Barešića, redatelja, dirigenta i scenografa.