U Osnovnoj školi Nikole Tesle 25. svibnja 2023. održan je TeslaFest – sajam poduzetništva i znanosti. Na sajmu su učenici prikazali što sve izrađuju na mnogobrojnim školskim aktivnostima i u sklopu učeničke zadruge Košnica. Prodajom privjesaka, ručno rađenih lampi, pletiva i bilja učenici su postali pravi mali poduzetnici koji svoje proizvode sami izrađuju, prezentiraju i stavljaju na tržište.

Ovogodišnji TeslaFest stavio je naglasak na poduzetništvo i aktivno građanstvo putem prodajnih izložbi uradaka koje su izradile vrijedne ruke naših učenika. Organizirane su i brojne znanstvene radionice za učenike i posjetitelje jer je TeslaFest dio velikog međunarodnog projekta Budi STEMfluencer čiji je cilj upravo razvijanje i jačanje vještina učenika u STEM području, rekla je koordinatorica projekta i organizatorica sajma Romina Dubajić koja je učiteljica fizike i tehničke kulture.

Učitelji škole i koordinatorica projekta Romina Dubajić (desno)

“U projekt su uspješno uključeni svi učenici i učitelji škole, a znatna je i razlika u stavu učenika prema prirodoslovnim predmetima i matematici. Osim što smo osuvremenili i modernizirali prostor u kojem učenici uče, za učenike smo tijekom godine organizirali mnogobrojne aktivnosti koje su vrlo posjećene. Učenici imaju priliku učiti na zanimljiviji i moderan način, a mi učitelji trudimo se pokazati im da STEM nije bauk”, nadodala je učiteljica Dubajić.