Prioriteti Grada Zagreba su demografska obnova, znanje i obrazovanje, a upravo s obrazovanjem krećemo od najranije životne dobi, kazao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na otvaranju novoizgrađenog dječjeg vrtića „Sunčana“ u zagrebačkom naselju Vrbani.

Nakon polaganja kamena temeljca u srpnju 2019. godine mogućnost boravka u vrtiću dobilo je dvjestotinjak djece iz ovoga naselja. Vrijednost izgradnje i opremanja vrtića je oko 40 milijuna kuna.

Ravnateljica vrtića Jasminka Doležal zahvalila se gradonačelniku Milanu Bandiću i suradnicima na izgrađenom vrtiću, kazavši kako je ovo vrtić po mjeri djeteta,  koji će od iznimne važnosti biti mladim obiteljima koje su odabrale ovo naselje za svoj dom.

Novoizgrađeni dječji vrtić pruža mogućnost smještaja 200 djece u  12 odgojno – obrazovnih skupina, od čega je 8 jasličkih i 4 vrtićke. Uz prostore za dnevni boravak djece i središnji prostor za igru, izgrađeni su i svi popratni prostori kao što su kuhinja, prostori za administraciju, prostorija višestruke namjene, sanitarni čvorovi te drugi potrebni prostori, a svaka od 12 odgojno – obrazovnih skupina ima i svoj izlaz na terasu.