Ovo je obrazovno-informativni projekt, cilj nam je mlađim generacijama posvijestiti važnost čuvanju okoliša i odgovornog ponašanja. Podijelit ćemo edukativne materijale po školama i vrtićima, a pripremili smo 6 000 informativnih brošura za djecu s posebnim potrebama i vjerujemo da će naša djeca, usvajajući znanja u ranoj dobi lakše prihvatiti odgovornost za razvrstavanje otpada i čuvanja okoliša, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na konferenciji Eko susret 2018. što ju Grad Zagreb organizira za ravnatelje gradskih dječjih vrtića i osnovnih škola.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je naglasila da je cilj konferencije da ravnatelje i djelatnika škola i vrtića, ali i širu javnost upozna s nastavkom provedbe aktivnosti iz Plana izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Grada Zagreba. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji. Eko susreti su namijenjeni našim mlađim sugrađanima jer znamo da je promjena navika i ponašanja dugotrajan proces, stoga vjerujemo da su najbolje edukacije u najranijoj dobi, kad su djeca otvorena i radoznala, rekla je zamjenica Majić. Također je naglasila da je izobrazno-informativna aktivnost Grada Zagreba zakonska obveza prema kojoj je Grad dužan poticati informiranje, izobrazbu i poučavanje javnosti o zaštiti okoliša i održivome razvoju.

Uz glazbu, animirani film i nastup Kazališta Tvornica lutaka, na Susretu u KD Lisinski su predstavljene dosadašnje aktivnosti i podijeljeni su brojni materijali, među kojima metodičko-didaktičke igrice, videoigrice, bojanke, audiovideo zapise i drugo. Želi se skrenuti pozornost najmlađeg naraštaja na važnost održivog gospodarenja otpadom i stvaranja životnih navika u skladu s načelima očuvanja okoliša.

Uz ravnateljice i ravnatelje te gradonačelnika i zamjenice Jelenu Pavičić Vukičević i Oliveru Majić, na konferenciji je sudjelovala potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić Rukavina, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban te predstavnici Gradske skupštine i Mjesne samouprave, nadležnih ureda Gradske uprave i podružnica Zagrebačkog holdinga.