Najveći zagrebački teniski turnir Zagreb Ladies Open, održat će se od 1. do 8. rujna na terenima Teniskog centra Maksimir, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u hotelu Diplomat.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sugrađane da dođu u Teniski centar Maksimir i da uživaju u tenisu na 10. jubilarnom Turniru. Hvala svima koji su omogućili održavanje ovog sportskog natjecanja čime je Grad Zagreb još jednom potvrdio da je istinski podupiratelj sporta i sportaša, istaknuo je.

Zahvalivši gradonačelniku na potpori direktor Turnira Jonez Aliti napomenuo je kako kvalifikacije za Turnir počinju u nedjelju, dok je glavno natjecanje predviđeno od utorka, a finale će se održati 8. rujna s početkom u 17,00 sati. Na natjecanju će nastupiti dvije prošlogodišnje finalistice Paula Ormaechea i naša Tereza Mrdeža koja je pobijedila, zatim  Barbara Haas-prva nositeljica te ostale jake igračice, kazao je dodavši kako očekuje dobar tenis u narednom tjednu.

U Hrvatskom teniskom savezu nam je drago da se Turnir vratio u Hrvatsku i Zagreb koji je uvijek dobar organizator i domaćin. Ovo je vrlo važno natjecanje za naše tenisačice koje s mogućnošću igranja doma mogu napraviti svoje prve velike iskorake u profesionalnom tenisu, zaključila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.