Dva koncertna programa na otvaranju Ljetne pozornice Bundek

Ulaz na sve nadolazeće programe na Bundeku je slobodan

Program Ljetne pozornice Bundek koji će se ove godine održati na obnovljenoj pontonskoj pozornici otvorit će u četvrtak, 12. srpnja dva koncertna programa. Početak manifestacije pomaknut je za jedan dan zbog nastupa Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskome nogometnom prvenstvu, a prvi koncert na Bundeku bit će ovoga četvrtka, 12. srpnja  u 20:00 sati.

Ovogodišnji program otvaraju najbolji jazz talenti okupljeni u Svjetskome jazz orkestru Međunarodne glazbene mladeži. Već šestu godinu ti mladi glazbenici između osamnaest i dvadeset i šest godina okupljaju se te kroz tjedan dana pripremaju program za nastupe na europskoj turneji. Na Bundek stižu pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera kostarikanskoga podrijetla Luisa Bonille.

Nakon sjajnih mladih jazz talenata, još iste večeri bit će i opereta Vesela udovica Franza Lehara u izvedbi ansambla Opere b.b. iz ZagrebaOva “operetna miljenica” u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića te pod dirigentskim vodstvom maestra Darijana Ivezića prošlogodišnji je veliki “hit” programa Ljetne pozornice Bundek, pa nema sumnje da će i ove godine brojna publika uživati u njenoj izvedbi. Program počinje u 21:30 sati.

Ulaz na sve nadolazeće programe na Bundeku je slobodan, a posjetitelje očekuje ukupno 11 biranih koncerata.

PROGRAM na ljetnoj pozornici na Bundeku

PROGRAM cijelog Zagrebačkog kulturnog ljeta – ZgKUL