Započela rekonstrukcija i prenamjena zgrade bivše vojne bolnice u glazbenu školu

Drago mi je da su na objektu devastirane vojne bolnice u Vlaškoj ulici započeli radovi na rekonstrukciji i prenamjeni u Glazbeno učilište Elly Bašić, koju ćemo otvoriti iduće godine u lipnju, rekao je jutros na licu mjesta gradonačelnik Milan Bandić. Također je naglasio kako Grad jača i širi kapacitete obrazovanja jer bez znanja i obrazovanja nema ni Zagreba ni domovine, a to je ono s čime mi Europi možemo konkurirati.
Gradonačelnik je najavio i obnovu zgrade koja je smještena u istom dvorištu, a koja će biti prenamijenjena za glazbenu škola Pavla Markovca. Nakon toga će se na sjevernoj strani dvorišta krenuti s izgradnjom zgrade za XVIII. gimnaziju. Ukupna površina prostora je oko 11 500 kvadrata.

Sretni smo što danas ovdje realiziramo dva cilja – obnavljamo i revitaliziramo ovu povijesno zaštićenu gradsku kuću, a s druge strane u njoj će biti ono što je najpotrebnije najmlađima- glazbena škola. Vrijednost investicije je oko 30 milijuna kuna, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić dodavši kako su projekt prijavili na europske fondove te kako vjeruje da će se financirati iz europskog novca.

Ravnateljica Glazbenog učilišta Mirela Buchberger Karlo istaknula je kako školu pohađa više od 800 učenika, od predškolskog do srednjoškolskog programa, a zaposleno je 80 djelatnika. Škola trenutno radi na pet lokacija što je organizacijski vrlo teško, stoga će novi prostor pridonijeti kvaliteti i zadovoljstvu učenika i njihovih roditelja.Presretni smo jer ćemo ovdje imati sve prostorije za rad jedne glazbene škole – učionice za grupnu i individualnu nastavu, knjižnicu, tri koncertne dvorane i 33 vježbaonice.