U povodu Dana  branitelja grada Zagreba i Dana  grada  Zagreba  te  svečane proslave 30.-te godišnjice pjesme Ne dirajte mi ravnicu  u četvrtak, 30. svibnja na Zagrebačkim fontanama, Ulica Hrvatske bratske zajednice, održat će se koncert Miroslava Škore i Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije.

Program kod fontana počinje u 21.00 sat, a  izvedbu pjesme koja slavi 30. obljetnicu pratit će 1.000 tamburaša koji samo za ovu prigodu stižu iz cijele Hrvatske i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Program koncerta predstavljen je na konferenciji za medije koja je održana u Memorijalnom centru raketiranja Zagreba i to na 24. obljetnicu raketiranja Zagreba. Na konferenciji su govorili gradonačelnik Milan Bandić, glazbenik Miroslav Škoro, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch i zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba Miodrag Demo.

Gradonačelnik Bandić je pozvao sve branitelje grada Zagreba kao i građane da zajedno s obiteljima dođu na ovaj svečani koncert. „Danas obilježavamo 24. godišnjicu od raketiranja Zagreba te 12. godišnjicu od kada slavimo Dan branitelja grada Zagreba. Ničega što smo od tada stvorili ne bi bilo da nismo pobijedili u Domovinskom ratu i za to zahvaljujem svim braniteljima koji su dovršili i stavili točku na i onoga što su započeli antifašistički borci u Drugom svjetskom ratu“, rekao je gradonačelnik. Napomenu je i kako će se koncert održati na fontanama, gdje je i spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a gdje će uskoro biti i spomenik Domovini.

Prošle godine je Prljavo kazalište sviralo na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, a ove godine još podižemo ljestvicu uz koncert Miroslava Škore na fontanama“, rekao je gradonačelnik dodajući kako se unaprijed ispričava građanima što će na dan koncerta na tri sata biti zatvoren promet ulicama uz fontane.

Na slavljeničkim koncertom obilježit će se ne samo Dan grada Zagreba i Dan branitelja grada Zagreba, već i 30. godina pjesme „ Ne dirajte mi ravnicu“, a koju će, prema želji autora Miroslava Škore, povesti gradonačelnik koji je na konferenciji od autora pjesme dobio na dar tamburicu.

Kao i svake godine, kruna proslave Dana Grada bit će procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata, ood Kaptola, preko Bakačeve, Trga bana Josipa Jelačića, zatim Mesničkom i Trgom sv. Marka do Kamenitih vrata.
Svojim programom proslavi će se pridružiti i brojne ustanove u kulturi kao što je i Hrvatsko narodno kazalište gdje će u četvrtak, 30. svibnja biti svečana izvedba opere Nikola Šubić Zrinjski, a dio programa pripremit će Zoološki vrt i Turistička zajednica grada Zagreba.