Pred Javnom vatrogasnom postrojbom u Savskoj zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni član Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, prisustvovao je danas primopredaji šest novih vozila i četiri visokotlačna modula za gašenje požara namijenjena Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba.

Opremu i vozila je nabavila Vatrogasna zajednica grada Zagreba sredstvima dobivenim iz Gradskog proračuna, a koristit će ih dobrovoljna vatrogasna društva i Javna vatrogasna postrojba.

Zagrebački vatrogasci imaju najbolju obuku, najbolju tehniku i mogu vrlo brzo i učinkovito odgovoriti na svaku elementarnu nepogodu u gradu. S nsdom da se ova oprema što manje koristi te da u 2019. imaju što manje posla, želim čestitati dobrovoljnim i profesionalnim vatrogascima na njihovom trudu i zalaganju, naglasio je gradonačelnik Bandić.  

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih je istaknuo da će nova vozila i oprema uvelike pridonijeti povećanju opće sigurnosti građana Zagreba.

Među novim vozilima je jedno tehničko vozilo za prometne nesreće i spašavanje iz potresa, a posebno je opremljeno za spašavanje ljudi iz nesreća u kojima sudjeluju teška teretna vozila, vlakovi ili tramvaji. Nabavili smo i dvije cisterne s velikim kapacitetom, jedno malo tehničko vozilo sa spremnikom od 1 500 litara te dva pick-up vozila s visokotlačnim modulama za gašenje, objasnio je zapovjednik Jembrih.