Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je ,na poziv gospođe Agice Filić u emisije Radija Sljeme Zagrebi po Zagrebu, posjetio Udrugu Anđeli.

Gđa. Filić majka je djeteta s autističnim spektrom poremećaja koji je uključen u terapijske postupke spomenute Udruge. S obzirom da Udrugu tjedno posjećuje 50-ak djece, prostor je skučen i neprilagođen za iskazane potrebe.

Gradonačelnik je istaknuo kako je u tijeku Javni natječaj za dodjelu gradskih prostora na korištenje udrugama te se nada kako će problem navedene Udruge biti riješen u roku od mjesec dana.

Ništa ne možemo reći dok se natječajna dokumentacija ne otvori i dok ne završi natječaj, kada ćemo vidjeti tko je sve aplicirao i na koje gradske prostore. Bez obzira na to sigurna sam da ćemo riješiti ovaj problem, jer Udruga djeluje i radi s djecom s teškoćama te je u interesu i Grada i roditelja da se nađe primjeren prostor kako bi Udruga mogla nastaviti s radom u uvjetima koje djeca zaslužuju – rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

Predsjednica Udruge Anđeli Jasna Primorac nada se da će se suradnja s Gradom Zagrebom nastaviti za dobrobit djece i članova Udruge.