U organizaciji Grada Zagreba – Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada i Zagrebačkog velesajma danas je u Upravnoj zgradi Velesajma održana tribina na temu Razvoj područja Zagrebačkog velesajma: jučer-danas-sutra.
 
U uvodnom dijelu prisutnima su se obratili zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc.dr.sc. Olivera Majić, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković i direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.
 
Zamjenica Olivera Majić naglasila je da je vrlo bitno što je prepoznata važnost uključivanja svih relevantnih faktora u dijalog, donošenje odluka i rješavanje suvremenih izazova našeg grada i razvoja ovog izuzetnog vrijednog prostora za grad. Prostor Velesajma izniman je potencijal za razvoj kojeg trebamo još više približiti potrebama suvremenog tržišta kako bi postao prostor od primarne važnosti za Zagreb ali i bitan čimbenik na regionalnoj i globalnoj razini.
 
Na stručnom dijelu Tribine ispred Arhitektonskog fakulteta izlagali su: prof.dr.sc. Tihomir Jukić na temu Gradski projekt Zagrebački velesajam i Maroje Mrduljaš s temom Zagrebački velesajam poligon za eksperimente i nedovršeni potencijali, a o pregledu provedenih aktivnosti u okviru strategijskog planiranja govorila je Mirna Meštrović iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.