Grad Zagreb radi uspostave cjelovitog održivog sustava gospodarenja otpadom, poticanja ekoloških vrijednosti te smanjenja ukupne količine otpada koja završava na odlagalištima, nastavlja projekt kućnog kompostiranja na području grada Zagreba.

PONOVLJENI JAVNI POZIV za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu kućnog kompostiranja otpada, koji je objavljen 21. travnja, upućuje se vlasnicima samostalnih stambenih jedinica i obiteljskih kuća s okućnicom da iskažu interes za sudjelovanje u projektu kućnog kompostiranja otpada. Na ponovljeni Javni poziv mogu se, do 1. srpnja 2018. prijaviti građani koji se u prethodnom Javnom pozivu nisu prijavili.
 
Podsjetimo, Grad Zagreb i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom je 7. travnja 2017. godine raspisao Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu Kućnog kompostiranja otpada, koji je trajao 120 dana od objave u novinama i na web stranicama Grada Zagreba, Zagrebačkog Holdinga i Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom, te je također na 115.000 adresa svim vlasnicima samostalnih stambenih jedinica i obiteljskih kuća s okućnicom poslao prijavnice s informativnom brošurom kako bi se građani informirali o mogućnostima kućnog kompostiranja i prijavili za sudjelovanje u Pilot projektu.

Sukladno tom pozivu do danas je podijeljeno oko 17.300 kompostera.