Sinoć je počeo “Festival svjetla Zagreb 2018.” koji je ispred Muzeja grada Zagreba otvorio gradonačelnik Milan Bandić. Ovaj kulturno-umjetnički projekt se održava do 18. ožujka na 19 lokacija povijesne gradske jezgre s atraktivnim audiovizualnim instalacijama i projekcijama.

Festival se održava u tunelu Grič, Art parku, Tomićevoj ulici, kuli Lotrščak, kod spomenika A.G. Matošu, Vranicanijevoj poljani, parku Grič, platou Gradec, u atriju i Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitskom trgu, Opatičkoj ulici, Hrvatskom institutu za povijest, velikom dvorištu i sjevernom dvorištu Muzeja grada Zagreba, Vrazovom šetalištu, dječjem igralištu na Dubravkinom putu, ljetnoj pozornici Tuškanac i na Tuškancu.  

Tema Festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu te svaka od 19 lokacija na svoj način dočarava proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave koje se održavaju od 18 do 23 sata. Ulaz na sve programe je besplatan. “Festival svjetla Zagreb 2018.” održava se u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, a uz podršku Grada Zagreba i Hrvatske elektroprivrede (HEP).