U zgradi Gradske uprave je otvorena izložba fotografija Volim svoju županiju.

Izložbu je u nazočnosti Gorana Pauka, predsjednika Hrvatske zajednice županija i Mare Milin, fotografkinje i predsjednice stručnog žirija otvorio gradonačelnik Milan Bandić.


Hrvatska zajednica županija je i ove godine pokrenula fotonatječaj Volim svoju županiju kako bi upozorila na važnost brige o regionalnome identitetu i o značaju promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine hrvatskih županija te kako bi građane motivirala na promidžbu vlastite županije.

Natječajem se umjetnike i amatere željelo potaknuti na stvaranje i promišljanje vlastite županije koja osim ljepote nudi zanimljive sadržaje što se mogu objavljivati u novim medijima. U nešto više od mjesec dana, na fotonatječaj je pristiglo gotovo 600 fotografija amatera i profesionalnih fotografa. Iz svake županije je u postav putujuće izložbe koja obilazi hrvatske županije odabrana po jedna fotografija kako bi se istaknula važnosti regionalne suradnje. Izložba je do sada postavljena u Šibeniku, Zadru, Karlovcu, Rijeci, Sisku i Tuhelju.

U auli Gradske uprave Grada Zagreba su izložene 22 najuspješnije fotografije po izboru ocjenjivačkog suda. Luki Mataniću, prvonagrađenomu fotografu iz Zagreba je dodijeljen simbolični poklon.