U paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma otvorena je danas nova atletska dvorana sa svim sadržajima potrebnim za treninge i natjecanja.

Najsretniji sam kada osiguramo nešto za ljude koji žive sport, koji slavu hrvatske atletike pronose cijelim svijetom. Oni su svakako zaslužili ovakvu dvoranu kako bi bez obzira na vremenske uvjete mogli trenirati i postizati najbolje rezultate, rekao je gradonačelnik Milan Bandić te zajedno s proslavljenim hrvatskim atletičarima – Sandrom Perković, Stipom Žunićem, Mariom Možnikom, braćom Žugaj…simbolično otvorio dvoranu u kojoj će se već sljedeće subote moći uživati na prvom hrvatskom atletskom prvenstvu u zatvorenom prostoru.

Malo ljudi zna koliko je ovo velika stvar, ne samo za hrvatsku atletiku već i za hrvatski sport općenito, rekla je naša zlatna atletičarka Sandra Perković zahvalivši se svima koji su sudjelovali na ovom Projektu te posebno gradonačelniku Bandiću. Također je dodala kako se nada da nas u narednih 10-ak godina očekuje i prva prava atletska dvorana na ovim prostorima.

Dvorana koja se prostire na 9000m² u dijelu paviljona 1, koji se nalazi na zapadnoj strani Zagrebačkog velesajma, ima kružnu atletsku stazu od 200 m sa četiri pruge, sprintersku stazu od 60 m sa šest pruga, bacalište kugle te zaletište s doskočištem za skok u dalj, vis i skok s motkom. U prostoru dvorane smještene su i teretana, svlačionice, a na teleskopske tribine će se moći smjestiti 300 gledatelja.

Kako se čulo, postoji intencija da će dvorana biti u pogonu barem 16 sati dnevno, a bit će otvorena za sve zagrebačke, ali i ostale hrvatske klubove. Ovo je jedina takva dvorana u Hrvatskoj, a u njoj će, kako je najavila Sandra Perković, već idući vikend svoje atletsko prvenstvo imati i atletičari iz Slovenije.

Ovo je povijesni trenutak za zagrebačku i hrvatsku atletiku. Bili smo jedna od rijetkih zemalja u Europi koja nema atletsku dvoranu, dodao je na kraju predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović.

Ukupna investicija opreme i radova koji su započeli početkom rujna 2017. je oko 13,2 milijuna kuna