Druga konferencija o odnosima s javnošću za poduzetnike i obrtnike PRpitch, pod sloganom PRičom do uspjeha, a u organizaciji portala za odnose s javnošću PRglasa i Talijansko-hrvatske gospodarske komore, održava se danas u hotelu The Westin Zagreb.

Konferencija, koja se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Grada Zagreba, namijenjena je poduzetnicima, obrtnicima, menadžerima, zaposlenicima u odnosima s javnošću i marketingu te svima koji žele poboljšati svoju komunikaciju. Cilj je poduzetnicima i obrtnicima približiti važnost odnosa s javnošću i poučiti ih kako im komunikacija može pomoći u razvoju poslovanja kroz panel diskusije i razmjenu iskustava s PR stručnjacima.

Prisutne je, između ostalih, pozdravila i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić koja je istaknula da je Grad Zagreb nositelj gospodarskih aktivnosti u Hrvatskoj, a prema posljednjim raspoloživim podacima iz 2018., broj poduzetnika i zaposlenih najveći je u Zagrebu.

Poduzetništvo ima značajnu ulogu s obzirom da je jedan od glavnih izvora inovacija, nositelj zapošljavanja, strukturnih promjena i napretka. Ove godine je Gradska skupština donijela  Program poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva Grada Zagreba za period od 2019. do 2023. godine. U okviru Programa doneseno je niz poticajnih mjera za razvoj poduzetništva, a predviđene su mjere i za marketinške aktivnosti te za stručnjake koji se bave odnosima s javnošću. Grad Zagreb je prepoznao činjenicu da su poduzetnicima i obrtnicima jako važne stručno znanje i vještine kako bi ispričali svoju poslovnu priču. Odnosima s javnošću se identificiraju, uspostavljaju i njeguju obostrano korisni odnosi bilo koje organizacije s bilo kojim vrstama javnosti. Ova će Konferencija sigurno doprinijeti još mnogim uspješnim poslovnim pričama, rekla je zamjenica Majić.

U panelima će sudjelovati stručnjaci za odnose s javnošću te osobe čiji je posao usko vezan uz tu struku.