Uoči početka zimske sezone, već tradicionalno, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića održana je Smotra zimske službe u centralnoj bazi na Žitnjaku.
U kraćem obilasku postrojenih ralica se provjerila ispravnost svih vozila i pripadajuće opreme.

Pohvalivši rad Službe i djelatnika Zagrebačkog holdinga, gradonačelnik Bandić je naglasio da Zagreb novu zimu dočekuje spremniji nego ikad. Zagrebačka zimska služba je jedna od najboljih od svih glavnih gradova u Europi. U roku od 12 do 14 sati očistimo cijeli grad što je za mnoge nezamislivo. Tehniku svake godine nadograđujemo, ove godine su na usluzi građanima pet novih kamiona, 13,5 tisuća tona soli, 6,5 tona sipine i 45 milijuna proračunskih kuna rezerviranih za zimu. Nismo najbolji samo zato što imamo najbolju organizaciju ili što ulažemo u opremu, nego zato što imamo najbolje i najobučenije ljude koji ne žale sebe da bi Zagreb bio čist i prohodan u svako doba, izjavio je gradonačelnik.

Kako se čulo, Zimska služba organizirana je za cijelo zimsko razdoblje, od danas do sredine travnja 2019., a službe kao i uvijek rade 24 sata dnevno prema potrebama. U nadolazećoj sezoni sudjeluju 292 ekipe raspoređene u 18 baza, što je povećanje za 28 ekipa u odnosu na prošlu sezonu. 

Ante Todorić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste je naglasio da je sve spremno za nadolazeće vremenske izazove. Kako se grad širi tako služba pokriva nova naselja, ove godine imamo 2627 kilometara prometnica, što je preko 50 kilometara više nego lani. Imamo dva nivoa prioriteta čišćenja cesta, prve su one ceste kojima prometuje javni gradski prijevoz, prilazi bolnicama, vrtićima, školama, državnim i Gradskim ustanovama dok ostale spadaju u drugi nivo. I ove godine je u radu sustav od 17 strateških stanica za rano otkrivanje poledice i nadzorni centar za praćenje realizacije zadataka preko GPS-a. koji nam pomažu za pravovremene reakcije.