U povodu Međunarodnog dana starijih osoba Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i zaklada Zajednički put već tradicionalno organiziraju Gerontološki tulum u Parku Josipa Jurja Strossmayera.

Manifestaciju je u ime gradonačelnika otvorila doc. dr. sc. Olivera Majić, njegova zamjenica te je svima poručila kako nikad nije kasno za prepoznavanje vlastitih potencijala i upoznavanje vlastite kreativnosti.  Iskazala je također svoju radost što se može družiti s najmudrijom generacijom sugrađana koja je mnogo dobra učinila i dala za Zagreb  pa je dodala: Bez vašega predanog rada i truda današnjica bi bila zasigurno neizvjesnija.  Vi ste dokaz kako se starjeti može aktivno i na zdrav način. Jedna izreka kaže: “Biti sedamdeset godina mlad ponekad je mnogo veselije nego biti četrdeset godina star. Upravo zbog vas, vaše vitalnosti i neiscrpne energije, ovo je najbolji tulum u gradu. 

Sudionici su nazočnima u bogatome trosatnom programu jubilarnog 15. Gerontološkog tuluma s pozornice i s 32 štanda prikazali što sve rade i što su sve naučili na aktivnostima koje pohađaju, počev od plesnih i rekreativnih radionica do kulturno-umjetničkih društava koji čine prošlost, sadašnjost i budućnost kulturnog dobra našeg grada i okolice.

U preventivno-zdravstvenome dijelu programa građanima su osigurani besplatni ciljani pregledi, npr. mjerenje tlaka i šećera, vitamina i minerala, tlaka venske cirkulacije te oksimetrija, spirometrija, provjera funkcija vitalnih organa i drugo.