Otvoren ZeGeVeGe festival

Zagreb,'7.09.2018.- Gradonacelnik Milan Bandic na Trgu bana Josipa Jelacica otvorio je Otvorenje 11. ZeGeVege festival. Foto Mario CUZIC


Na Trgu bana Josipa Jelačića je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio 11. ZeGeVeGe festival što ga 7. i 8. rujna organiziraju udruge za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja.
Kupujte ekološke proizvode, živite zdravo i barem jedanput tjedno budite vegani!, gradonačelnik je pozvao okupljene i potom je svečano otvorio Festival.

Naglašavajući kako je na Festival prošle godine došlo oko 50 000 posjetitelja, Luka Oman, predsjednik Udruge je zahvalio Gradu i njegovu gradonačelniku na podršci i pokroviteljstvu. Posjećenost ovog Festivala pokazuje kako Hrvatska u pogledu  veganske prehrane nimalo ne zaostaje za svijetom te da je sve više etičnih i ekološki osviještenih građana. Veganska prehrana je prehrana budućnosti!

ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a promiče održivi način života i odgovorno ponašanje prema prirodnim resursima, okolišu i životinjama, a na dobrobit čovjeka.