U povodu obilježavanja nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević u Novom Jelkovcu otvorila je Centar za neovisno življenje osoba s invaliditetom.

S velikim zadovoljstvom otvaramo novi centar od 750 kvadrata za našu udrugu osoba sa cerebralnom paralizom. Nadam se da će osobe s cerebralnom paralizom i njihove obitelji ovdje pronaći mjesto za dnevni boravak, za različite edukacije i različite vrste rehabilitacije, rekla je zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević. Nadodala je da su budući planovi jačanje kapaciteta stambenih zajednica. Mi ne želimo da osobe sa invaliditetom budu getoizirane, nego im želimo pružati podršku da mogu živjet u svojem domu i stambenim zajednicama. Takve stambene zajednice omogućavaju nastavak jednog normalnog života i nadamo se da ćemo u novim stambenim naseljima koje gradimo poput Pobrežja, naći prostora za takve zajednice. Zamjenica je istaknula da prema zadnjim statističkim podacima u Zagrebu ima 1014 osoba i djece sa cerebralnom paralizom.
 
Zahvalivši se Gradu Zagrebu na potpori i pomoći, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak naglasila je da će ovaj prostor omogućiti korisnicima da se uključe u aktivnosti koje će pridonijeti njihovom lakšem uključenju u tržište rada ili nekim drugim aktivnostima koje će im pomoć da budu aktivni u društvu. 

Željka Janeš, predsjednica Upravnog odbora CeDePe Zagreb – društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom je izjavila da će ovaj prostor biti korišten kao dnevni boravak u kojem će njihovi korisnici provoditi svoje slobodno vrijeme, prostor u kojem se mogu zajedno socijalizirati i živjeti normalniji život.
 
Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić je istaknula da je Grad u projekt uložio 10 milijuna kuna.