U povodu Međunarodnog dana žena, u City Plaza Zagreb danas je otvoren treći Kongres poduzetnica jugoistočne Europe. Riječ je o najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Starog kontinenta.

Kongres se održava u suradnji s Razvojnom agencijom Zagreb, Tehnološkim parkom Zagreb i Plavim uredom, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i uz potporu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Ovaj Kongres velika je, usudim se reći i jedinstvena prilika poslovnim ženama da se predstave i međusobno povežu, razmijene korisne informacije, mišljenja i iskustva. Središnja tema „Uspješne poduzetnice – izvor naše motivacije ili frustracije“ osobito je konstruktivna i poticajna, jer dotiče samu srž izazova s kojima se žene susreću u svijetu poduzetništva, rekla je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe jedan od projekata Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, koji je osnovan je 01. veljače 2016. i broji više od 2.300 članica i 75 članova – poduzetnica i poduzetnika Hrvatske i regije.