Sedmi po redu Međunarodni sajam turizma PLACE2GO održat će se od 16. do 18. ožujka 2018., u Areni Zagreb, a i ove će godine usrećiti svoje posjetitelje ponudom aviokarata, smještaja, nagradnih igara, predavanja, atrakcija i zanimljivih sadržaja.

“Ova je Sajam iznimna prilika za stvaranje kontakata i praćenja globalnih trendova u području turizma i nadam se da ćemo i ove godine stvoriti podlogu za usvajanjem mnogobrojnih primjera dobre prakse i ostvarenja uspješne i plodonosne suradnje s mnogim poslovnim partnerima. Sajam je također i dokaz da je Zagreb i međunarodno priznat kao dobra lokacija za poslovanje koja ujedno njeguje i dugogodišnju sajamsku tradiciju, naglasila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

„Nadamo se da će ovaj naš 7. Place2go sajam biti nabijen pozitivnim emocijama i pozitivnim iskustvima, te rezultirati mnogobrojnim putovanjima i zaključenim poslovima. Posebno me veseli činjenica da nam se svake godine pridružuju nove destinacije, koje se po prvi puta predstavljaju hrvatskoj publici”, izjavila je direktorica sajma Damjana Domanovac.

Ove će se godine potencijalnim putnicima po prvi puta predstaviti Sejšeli, Zanzibar i Obala Bjelokosti, a tu su i izlagači iz Indonezije, Indije, Kanade, Italije, Mađarske, Tunisa, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije, Belgije, Švicarske, Makedonije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te naravno iz Hrvatske.

Damjana Domanovac predstavila je i poslovni dio sajma, dok je Uğur Cantimur, direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku izrazio svoje zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom: „Za zrakoplovnu kompaniju koja leti u najviše zemalja i međunarodnih destinacija na svijetu, PLACE2GO sajam nam služi kao platforma da predstavimo našu neusporedivu mrežu letova i brojne nagrađivane usluge stalnim i potencijalnim putnicima.

Na sajmu će u originalnim drvenim kućicama izlagati i pet obrtnika iz Udruženja obrtnika grada Zagreba koji proizvode  autohtone hrvatske suvenire, a koji nastupaju pod pokroviteljstvom i potporom Obrtničke Komore grada Zagreba i zagrebačkog Udruženja obrtnika.

Posjetitelji će na Sajmu moći čuti mnoga predavanja o doživljajima s putovanja, savjete za jetina putovanja te sudjelovati u brojnim nagradnim igrama na kojima će se moći osvojiti aviokarte za Istanbul, Dublin, putovanje u Tunis, wellness iskustva… Ulaz na sajam je besplatan, kao i prošlih godina.

Ni ove godine nije izostala podrška institucija – Grada Zagreba, Turističke zajednica grada Zagreba, a sve se odvija pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore.